Una app amb 12 puzzles educatius amb personatges de contes i viatges pel món

dECOmunicació

LaTroupe Studios de Barcelona ha desenvolupat el segon lliurament de la sèrie Monsters Band, una app que inclou 12 puzles educatius, dividits en dues capses de 6, adreçats a infants d’entre 2 i 6 anys, principalment, però pensats per a tota la família. El joc, dissenyat per a l’iPad, es diu World of puzzles. Els seus protagonistes són uns simpàtics monstres dissenyats per l’il·lustrador Xavier Ramiro que viatgen per diferents escenaris del món com Barcelona, el pol Nord o les piràmides egípcies i pels contes protagonitzats per la sireneta, dracs o nans, entre d’altres. Els jugadors han de col·locar els personatges i diferents elements a unes siluetes ombrejades per tal de completar el trencaclosques. El ritme de la música i la il·lustració ajudaran als més petits a seguir avançant en el joc.

Amb aquesta aplicació, a més de jugar i divertir-se, els menuts podran desenvolupar habilitats d’observació, associació, lògica i memòria. Així mateix, també estimulen el seu pensament creatiu i la curiositat. La terapeuta ocupacional pediàtrica i directora del centre Ninaia de Sabadell (www.ninaia.com), Cristina Pérez, destaca que aquest joc és molt útil “per a reforçar l’observació, la visualització en l’espai, la precisió motriu, la memòria i la capacitat d’atenció dels més petits, fins i tot per a nens amb dèficit d’atenció, dificultats motrius o discapacitats sensorials”.

Es tracta d’una aplicació de descàrrega gratuïta. Només s’ha de pagar 0,89 euros per desbloquejar el segon paquet de puzles. L’AppStore ha pujat el joc avui, 16 de juliol, i està en 11 idiomes diferents: català, espanyol, alemany, xinès tradicional, coreà, Francès, anglès, italià, japonès, portuguès i rus.

Cristina Pérez, amb àmplia experiència pedagògica infantil, avala els beneficis de la nova app per als nens, sempre que sigui sota el control dels adults. “De la forma en la que està dissenyada, el nen pot avançar al seu ritme, pujant el nivell de dificultat quan està preparat, evitant així les presses i frustracions i convertint-la en una eina molt motivadora”. Segons ha constatat a Ninania on ja juguen amb l’app, “els jocs de ajuden als nens a raonar, planificar i organitzar, habilitats necessàries per poder ser autònoms en les activitats de la vida diària”. Per a la terapeuta ocupacional pediàtrica, “l’originalitat de l’app i els detalls graciosos dels personatges desperten la curiositat i motivació i permeten al nen divertir-se mentre aprèn”. Pérez assegura que a Ninaia “l’estem fent servir per a treballar algunes habilitats i té molt èxit. Alsnens els encanta jugar amb els monstres”.

Una impressió per a pintar 

A diferència d’altres jocs, aquí el temps no apressa ni s’han d’aconseguir resultats en un període de temps concret. Senzillament, va passant i el jugador acumula punts. “Sóc dissenyador de l’app, però també sóc pare d’una petita i l’últim que volíem al fer aquesta aplicació era que els nens s’estressesin. És un joc molt intuïtiu amb el que poden jugar sols o acompanyats d’un adult. Tothom s’ho passarà d’allò més bé”, assegura Jordi Manuel Monterde, impulsor de la sèrie Monsters Band. Un altra novetat de la segona nissaga és que el trencaclosques es pot imprimir en blanc i negre perquè les criatures el pintin.

Les vacances estiuenques són un bona ocasió per descobrir l’univers de Monsters Band. Els simpàtics monstres poden fer més entretingut un llarg desplaçament o una tarda calorosa amb les seves propostes. A més de la jugabilitat d’aquesta aplicació –fàcil i intuïtiva-, destaquen les il·lustracions, efectes de so, música i interaccions amb els elements. Als nens els encanten els gràfics vistosos, cridaners i grans, molt grans. Cada petit monstre és original i creat tot pensant en elements que resultin familiars per al menor. Gràcies a la mida de les imatges, l’efecte de pitjada que, literalment, “enfonsa” els botons i el “tocar” sense haver d’apuntar, va que el nen se senti molt còmode navegant pel joc i que aprendrà ràpid com moure’s per ell. Tot està fet i pensat per a estimular la seva curiositat.

Jocs de taula-Monsters Band 

A finals de l’any passat, LaTroupe Studios va llançar el primer lliurament de la sèrie, Jocs de Taula-Monsters Band, que es pot descarregar tant per Ipad com Iphone. Amb aquesta versió, els més petits de la casa, especialment de 3 a 6 anys, podran jugar al conegut Memory, resoldre diferents puzles i participar en un concurs de preguntes sobre els protagonista amb el que hauran d’observar els seus trets físics, la roba o objectes que porti. Amb cada joc, els menuts aniran acumulant punts amb els que desbloquegen uns cromos especials que han de col·locar-los al seu àlbum virtual.

Jocs de taula-Monsters Band s’ha dissenyat pensant en nens amb discapacitats auditives ja que compta amb subtítols amb les instruccions en tres idiomes (espanyol, català i anglès). A més també tenen un àudio amb instruccions senzilles perquè els més petits puguin jugar al seu ritme.

Els jugadors es poden registrar perquè puguin anar acumulant punts per separat i aconseguir els seus propis cromos. No és un requisit indispensable per jugar, però sí recomanable per a una millor experiència de joc. Si no es registra cap jugador, no s’acumularan punt i no es podran aconseguir els cromos.

Privacitat de les dades personals 

L’equip de LaTroupe Studios, especialitzat en el desenvolupament de jocs i aplicacions mòbils per nens per al sistema operatiu iOS, ha tingut en compte la seguretat i privacitat de les dades de registre, degut a que és un joc destinat als nens. Totes les dades introduïdes només es guarden en el dispositiu, no hi ha cap tipus de connexió a internet ni es comparteix amb d’altres dispositius.

Jocs de taula-Monsters Band està disponible en tres idiomes: anglès, català i espanyol. El joc és de descàrrega gratuïta i es poden jugar partides infinites del Memory i provar els altres dos jocs durant tres partides. Després es bloquegen i s’haurà de fer una compra “in-app” (dins de l’aplicació) que val 0,89€.

Disponible per a la seva descàrrega en l’AppStore per a totes les versions d’iPad (inclòs l’iPad mini) i totes les versions d’iPhone des de la 3GS fins a iPhone 5 i suporta iOS 5 o posterior.